logo

studie naar het godshuis van morgen

(klik op de afbeelding voor een groter beeldweergave)

De westerse postmoderne mens lijkt weinig tijd over te hebben voor een kerkelijk bezoek. Om naar de kerk te gaan vergt het men immers tijd en energie, wat al een schaarse is in de huidige samenleving. Op zondag speelt ook nog eens de favoriete voetbalclub van Jan een wedstrijd of heeft Kim een wekelijkse brunch met haar vriendinnen. De kerk past niet meer in onze overvolle agenda’s. Een overgroot aantal kerken staan in Nederland voor de meeste tijd leeg. Als men toch besluit een kerk te bezoeken heeft men de kans dat die gesloten of besloten is. De agenda van de kerk is toch de wereld?!

De kerk heeft een nieuw strategisch plan nodig. “Als de berg niet tot Mohammed wilt komen, dan moet Mohammed naar den berg gaan.”
Church Headquarters: met verschillende functies voor hulpbehoevenden, zoals psychologen, maatschappelijke werkers, opvang voor daklozen.
Pray & GO’s: op tactische plekken in de stad waar veel bedrijvigheid plaatsvindt, biedt Pray & GO een stilteruimte waar men zich terug kan trekken. In de ruimte kan men een gebed opzeggen, kaarsen opsteken, mediteren of simpelweg vluchten voor de hectiek van deze tijd.

Resultaat:3e prijs
Datum:november 02, 2013