logo

verbouwing woning J & S

(klik op de afbeelding voor een groter beeldweergave)

Een woning die in de tijdgeest verschillende verbouwingen heeft moeten doorstaan is vaak te zien aan de gefragmenteerde buitenkant en de onlogische indeling in de plattegrond. Het is ook de uitdaging aan de architect om met de laatste ingrepen geen zichtbare tijdlijn aan toe te voegen. Sterker nog: met eenvoudige middelen is er getracht de eenheid te herstellen. Daarbij was de wens van de opdrachtgever een extra badkamer en een slaapkamer op de begane grond toe te voegen met het oog op de toekomst. Het slaapgedeelte bevindt zich achter een kastenwand dat geheel met Western Red Cedar hout is bekleed. Deze wand loopt door naar buiten toe en geeft de slaapkamer een intiem beschut gevoel. De woonkamer en eetkamer worden juist verweven met de tuin door hem achterin de woning te plaatsen en geheel transparant uit te voeren. Zo voorkomt men dat de ‘rustplekken’ aan de spoorzijde (de voorgevel) komen te liggen. De overstek fungeert als een zonwering voor de nieuwe verblijfsruimte. De keuken wordt de spil in het huis en bewaart het overzicht in de woning. De kantoorruimte ligt aan de voorzijde van de woning en is gelijk toegankelijk vanuit de entree zonder het woongedeelte van de woning te hoeven passeren. Een reconstructie om het huis weer één geheel te laten vormen en het woongenot te verbeteren.

Datum:november 01, 2013