logo

verbouwing woning M

(klik op de afbeelding voor een groter beeldweergave)

Verbouwing zonder verbouwingssporen, dat is het uitgangspunt in dit project. Bij vergunningsvrije uitbouwen komt men vaak een moeilijk indeelbare ruimte tegen tussen bestaande constructie en het nieuw gecreëerd gedeelte. Hier is uitgegaan dat de extra 2,5 m diepe ruimte optimaal benut moet worden als woongedeelte, zodat geen enkele vierkante meter wordt verspild.

Het wandelement scheidt de keuken met de woonkamer, maar vervaagt tegelijkertijd de overgang tussen tuin en woning. Het eindigt als een buiten openhaard op het terras en vormt een belangrijk kastenwand in de woonkamer en de keuken. De houten geveldelen binnen de stalen kader geeft de uitbouw een eigentijdse, maar toch een warme uitstraling. Door het te verdraaien tpv de schuifpui, kan men kiezen voor een spuiwerking zonder de woning toegankelijk te maken vanuit de tuin. Door de houten latten als een vitrage te laten fungeren krijgt de uitbouw tevens een speels en luchtig karakter.

Datum:november 03, 2013